august 5

Tips nr 10 -Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det som er viktig.

Fokus, Helse, Inspirasjon, Kjærlighet, Trude

0  comments

Denne setninger følger meg gjennom livet mitt i dag. Du har hørt det før, og mange ganger her i magasinet, men jeg tar det med for det kan ikke sies nok. Egenkjærlighet eller du kan kanskje kalle det egen omsorg. Eller noe annet. Det handler egentlig om å ta seg selv på alvor. Tørre å sette grenser, hva er bra for meg og hva er ikke bra for meg. Det kan være en stor utfordring for mange. Det var det for meg i mange år.

Hva trenger jeg akkurat nå?

Dette er kraftfulle ord. Tenke over hva trenger jeg nå? Istedenfor å gjøre ting som man burde, skulle, må gjøre for å tilfredsstille forventninger til seg selv eller andre.

Vi har en tendense til å være i være i fortiden, å gruble over ting som har hendt oss, og vi kan bekymre oss om fremtiden, som veldig mange gjør nå i disse speseielle tider vi er inne i. Det skaper masse støy for oss. Så det å tørre å stoppe opp litt, og virkelig kjenne på hva som er bra for meg akkurat nå. Det er en del av å ta vare på seg selv.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt av kunder at de ikke kan ha egen omsorg fordi det føles egoistisk. Det tenker at det er fordi vi ikke har lært dette fra vi var små. Så det er litt rart for oss. Istedenfor er vi lært opp til å hjelpe og ta vare på andre , og det er flott, for det er viktig, og det er like viktig å ta vare på deg. Det var det som vi glemte. At vi selv er like viktig som andre. Og det er da like viktig å ta vare på meg.

Selv så pleier jeg å ha litt fokus på den indre dialogen jeg har med meg selv, være bevisst på hva jeg tenker og hva jeg sier til meg selv.

Spesielt når jeg har motgang, så kan kan min indre kritiker komme tydelig frem og snakke nedlatende og negativt til meg og jeg suger det til meg. Og hva skjer da? Jo da kommer jeg inn i en negativ energi som drar meg ned og jeg får liten tro på meg selv. DET er en dårlig følelse som jeg vil ha bort så fort som mulig. Den har vært hos meg alt for lenge. Det jeg gjør da er å stille meg et spørsmål: Er det her godt for meg? Og svaret er alltid NEI.

Det som skaper mye lidelse for oss er hvordan vi forholder oss til det som skjer. Hva sier vi til oss selv, og hvor lenge vi oppholder oss i den negative energien.

Mitt Mantra er Egen omsorg. Hva er ditt?

Det er et sterkt mentalt verktøy som jeg bruker når jeg er støck eller opplever meg selv på en måte som jeg ikke ønsker. Da er stikkordet EGEN OMSORG. EGEN OMSORG.

Da føler jeg meg litt bedre, og gjør så godt jeg kan. Og det er alltid godt nok. Det er også et annet Mantra jeg bruker mye .DET ER GODT NOK. Jeg har vært perfeksjonist tidligere og da var ingenting godt nok, og det var ingen god følelse. Det var affirmasjoner som tok meg ut av det . Så jeg sier bare: Tusen takk for selvutvikling. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag hvis det ikke hadde vært for det.

Det handler om å trene på det, trene og trene, og da blir du god på det. Sånn er det med alt vi ønsker å være god på.

Er din indre kritiker sjefen?

For meg er det helt avgjørende for jeg har en indre kritiker som stadig vil dra meg ned. Så jeg MÅ( ja det er negativt ord) men jeg MÅ stoppe opp og tenke over , og jobbe mot min indre kritiker. Kjenne etter. Hva ville jeg sagt til min beste venn hvis hun hadde vært i mine sko akkurat nå?. Da er det lettere.

Så kjære deg. Hva sier din indre kritiker til deg og hvor ofte lar du den styre deg?

Jeg håper jeg nå inspirerte deg med mine 10 tips og at du kan bruke noen av de som passer for deg til å få kontroll over stress og bekymringer i livet ditt.

Neste uke kommer jeg til å snakke om et tema som jeg bare elsker, og det er regresjon. Hva er det og hva kan det brukes til?

Jeg ønsker deg en strålende uke, håper du fortsatt nyter sommeren der hvor du er.

hvis du vil vite hva mer jeg jobber med kan du klikke her: http://metashelhetsterapi.no

Del gjerne i kommentarfeltet under om hvor lette eller vanskelig det er å ha tid til egen omsorg i ditt liv.

Klem fra Trude


Tags

mental trening


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kanskje du også vil like

Et liv med essensielle oljer

Tips for en Sterk Selvfølelse- og en Unik mulighet til Deg.

Essensielle oljer i hverdagen.

Egoisme eller Egenkjærlighet

Metafòr om Læreren Nina

Øvelser for balanse i hjernehalvdelene

Få ukentlig oppdatering fra oss!